Scrisoare președintelui

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova! Propunem să copiați textul acestei scrisori și să-l expediați pe următoarea adresă președintelui.

Stimate președinte al Republcii Moldova, dle Nicolae Timofti, rugăm să emiteți Legea cu privire la Vatra Neamului care permite fiecărei familii să ia în posesie pe viață 1 ha de pământ fără drept de comercializare, cu drept de transmitere prin moștenire. Întreaga producție, crescută și produsă în cadrul gospodăriei, nu este impozitată.
1. De ce 1 ha?
Pe un sector de pământ de un ha apare posibilitatea:
– de a planta o pădure. În pădure vor trăi animale și păsări. Pădurea creează microclima sectorului și contribuie la combaterea insectelor dăunătoare.
– de a planta o livadă.
– de a săpa un iaz. Iazul creează o microclimă prielnică, stabilizează umiditatea aerului, protejează copacii de la înghețurile de primăvară.
– de a planta un brâu verde pe perimetru, atractiv pentru păsări mici care normalizează componența numerică a insectelor.
– de a construi o casă și acareturi, o baie și grajd pentru cai și alte animale.
Un ha de pământ este suficient, în opinia specialiștilor, pentru a oferi unei familii necesarul de produse alimentare: crupe, nuci, fructe, legume, ierburi, miere etc. Este posibilă crearea propriului fond semincier, iar surplusurile de produse agricole pot fi comercializate pe piață.
Pentru a oferi naturii posibilitatea de regenerare, și a asigura familia cu alimente din belșug, este necesar de a repartiza sectoare nu mai mici de un ha de pământ.
Pentru ca pământul să nu devină obiect de speculă, iar fiecare familie să ia o decizie pe deplin conștientizată, în perspectiva posedării unui sector de pământ pentru totdeauna, Vatra Neamului va fi acordată fără drept de comercializare.
Pământul trebuie acordat cu drept de transmitere în moștenire, doar atunci fiecare familie va tinde să transmită moștenitorilor un sector de pământ bogat și bine amenajat. Atunci oamenii vor tinde să aloce în moșie toate forțele sufletești și fizice, mijloacele disponoibile. Omul va conteni să fie consumator, mai mult ca atât, va deveni un creator de valori veșnice, vii și minunate. Oamenii vor deprinde să raționeze strategic, vor privi în viitor, vor dori să lase copiiilor drept moștenire doar cele mai prețioase valori, inclusiv memoria despre sine însăși. În această perspectivă Patria, dintr-o noțiune abstractă, devine una concretă, reală și personală. Vatra Neamului nu este impozitată. Dacă va prospera fiecare familie, va prospera și statul în ansamblu.
Dle președintele, eu, (numele și prenumele), cetățean al Republicii Moldova, rog să emiteți Legea cu privire la Vatra Neamului.

Lasă un răspuns