ecoset_valea_curcubeului_01

Comunitatea care te va şoca. „Cedrii sunători ai Rusiei” din Valea Curcubeului – România

Aug 23 • Alte • 8589 Просмотров • Niciun comentariu despre Comunitatea care te va şoca. „Cedrii sunători ai Rusiei” din Valea Curcubeului – România

ecoset_valea_curcubeului_01

Valea Curcubeului a devenit „casa” unor familii care au ales să renunţe la civilizaţie. Oamenii trăiesc în judeţul Hunedoara, într-o zonă montană, la o altitudine de 650-800 de metri, fără electricitate, fără apă curentă sau alte beneficii ale vieţii moderne.

« Am discutat anterior despre noul trend si despre avantajele renuntarii la viata tot mai nebuna din orasele de astazi cu scopul reluarii legaturilor cu natura. Astazi voi incerca sa fac o comparatie intre modurile in care lumea alege sa faca aceasta trecere, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare varianta in parte. »
Evadarea din oras – variante

Trăiesc simplu, în deplină comuniune cu natura, scrie mesagerulhunedorean. Influenţaţi de „Cedrii sunători ai Rusiei”, volumele scrise de Vladimir Megre şi publicate în peste 20 de limbi, oamenii au renunţat la civilizaţie. Cărţile conţin informaţii legate de educaţia şi creşterea copiilor, rolul şi importanţa grădinăritului, importanţa şi influenţa gândurilor, emoţiilor, creaţia omului şi a Universului. Mircea Cernat are 35 de ani şi este născut şi crescut în Bucureşti.
„Eram hotărât de mai mulţi ani să fac acest pas, dar nu găsisem ideile complete. Am ales judeţul Hunedoara, pentru că am căutat în multe părţi, dar aici m-am simţit acasă. Aici sunt pajişti, păduri, nu se ajunge foarte uşor. Noi nu suntem o comunitate gata formată, e un proces care durează. Visăm să fim măcar 30 de familii”, povesteşte bărbatul.

Oamenii spun că trăiesc în armonie cu natura. „Nu avem apă curentă, nici toaletă în casă, electricitate sau gaz (doar un miniaragaz cu butelie. Toaleta este una obişnuită, ca la ţară, pe care am transformat-o în cea mai simplă toaletă ecologică posibilă, prin adăugarea rumeguşului”, povesteşte Mircea Cernat.

Singurele compromisuri legate de folosirea tehnologiei moderne le fac folosind curentul electric la încărcarea camerei foto, a telefonului mobil şi pentru laptop.

Sursa: realitatea.net

 

Proiectul PLAI un colt de rai langa portile ceriului albastru al Apusenilor.

Dincolo de misterul ce invaluie usor propunerea din titlu,abordarea proiectului este foarte concreta.
Intoarcerea la normalitate este un drum din ce in ce mai greu de gasit pentru societatea contemporana.
O mana de oameni vizionari a pus la cale timp de doi ani,un proiect ce va fi situat pe plaiurile zonei Trascaului si va fi menit sa ofere celor cu adevarat interesati o cale de a NE intoarce la conditia de oameni normali.Intr-o lume anormala.
O zona de 80 de ha ,alcatuita din loturi distincte de teren ,unite sub aceeasi administratie ,terenuri situate la N-E de Hunedoara, sta la dispozitia acestui proiect ,pentru a NE GAZDUI pe toti cei care ne dorim sa fie inconjurati de pace si armonie ,pe durata restului vietii noastre.
Proiectul Plai este o initiativa privata de a recreea la scara mult redusa o societate functionala si cat se poate autosuficienta.
Proiectul Plai isi propune sa gazduiasca in interiorul granitelor sale 100 de rezidenti ,asistati de o baza de productie si logistica proprie si sa ofere excedentul existent catre turistii interesati de o zona literalmente arhaica si pastorala.
Proiectul Plai isi propune nu sa ne intoarcem in conditiile epocii de piatra ,minimalizand conditia umana,ci isi propune sa pastreze toate acele valori pe care omul le-a mostenit de-a lungul timpului si si-au dovedit utilitatea si motivationalitatea.

http://raiulapusenilorplai.blogspot.com/

Похожие Записи

Lasă un răspuns

« »