ng_belki

Revelionul în așezarea Sceasclivoe a fost, ca întotdeauna, frumos!

Ian 3 • Noutăți • 1590 Просмотров • Niciun comentariu despre Revelionul în așezarea Sceasclivoe a fost, ca întotdeauna, frumos!

În noaptea de Revelion tot spațiul este plin de minuni. Fiecare orizont, unde nu ai privi, este iluminat de lumină și foc. Această sclipire de artificii și saluturi este organizată de oameni, sub influența celebrării noului timp. Este un fel de luptă între lumină și întuneric în cer. Nu e doar feeria luminii, dar și celebrarea sunetului, ca cea mai pașnică canonadă, ce dublează dispoziția omului de a lăsa în trecut toate evenimentele și de a admite în viață tot ce e nou. Iar spațiul așezării Sceastlivoe a fost pregătit creativ de locuitorii lui pentru un show de artificii în aer liber.

Închipuiți-vă un peisaj de iarnă, chiar aici, în Sceastlivoe. Trebuie să menționăm că în orașele Moldovei zăpada deja s-a topit, dar în Sceastlivoe ea încă era albă, așternută ca un covor alb și bucura ochiul. Celebrarea iernii în Sceastlivoe era subliniată și de cristalul gheții de pe iaz, pe teritoriul comun. Deci, exact la 23.00, toți vecinii, care s-au așezat cu traiul aici, s-au adunat pe teritoriul comun, lîngă iaz. În jurul lacului au fost aprinse făclii de un metru. 17 la număr, SOMBOLIZÎND ASTFEL ANUL 2017. 17 făclii ce ardeau au provocat ropote de aplauze. Și la toate cele descrise, s-a adăugat un rug imens, cu înălțimea de 7 metri. Toate acestea au fost completate de produsul civilizației – focurile de artificii. Show-ul de lumini era fermecător. Locuitorii din Sceastlivoe au stat mult timp, nimeni nu se grăbea. Glumele și felicitările lîndă rug creau o dispoziție de poveste și un imbold pozitiv pentru întregul an 2017.

Frumusețea plutea în jur! Frumusețea consta în faptul că toți erau fericiți! De aceea și așezarea se numește Sceastlivoe. Locuitorii așezării s-au adunat să întîmpine anul 2017, iar pînă în acel moment, fiecare în casa lui, sau în casa prietenilor au petrecut anul vechi. Cine cum a dorit, așa a făcut. Culorile vii ale ghirlandelor și a globurilor, mese gustoase, jocuri, discuții, dansuri, amintiri din anul ce pleacă, mulțumiri trecutului – toate acestea au constituit seara de sărbătoare în fiecare casă.

Iar după ce s-au reunit în jurul rugului, locuitorii așezării au organizat o discotecă și sărbătoarea a continuat pînă la trei dimineață! Discoteca noastră este foarte sănătoasă. Aici nu sînt fumători și oameni chercheliți. Noi nu avem nevoie de stimulatori și băuturi fierbinți pentru a dansa vesel, pentru mișcări, zîmbete și jocuri. Obosiți, dar veseli, toți au mers să doarmă în casele lor calde, însă sărbătoarea nu s-a încheiat aici. După ce au dormit și și-au adunat puterile, toți s-au întîlnit din nou și sărbătoarea a continuat cu fotbal, ceai, jocuri și comunicarea vecinilor din Sceastlivoe!

Acesta nu e un ecran mare, ci un spațiu viu, mereu schimbător al pădurii, cîmpiilor, dealurilor. Noaptea pe cer ard miriade de stele. De unde v-ați luat, primele două zile ale anului 2017? Ele sînt atît de însorite, vesele și pline, ca în vis, ce nu poate fi redat prin cuvinte. E atîta bucurie în natură, pe care o împărtășim cu voi, cititorii portalului

Sîntem bucuroși să împărțim cu voi ceea ce avem. Sîntem fericiți în familiile noastre, avem copii minunați. Ne-am organizat modul de viață într-o așezare ecologică și ne place. Sîntem prieteni, parteneri și colegi, putem să ne înțelegem. Ne ocupăm cu ceea ce ne place și împreună hotărîm problemele curente ale așezării, precum și întîmpinăm împreună Anul Nou. Noi trăim printre frumusețea naturii și în armonie cu ea. Și întotdeauna mergem pe calea noastră, facem pași mari și mici înainte, în întîmpinarea fericirii noastre. Vă dorim din suflet același lucru!

Or, nimic nu este întămplător. Noi am crezut în așezarea noastră și totul acum are un sens. Iar cînd rugul începe să se stingă, noi mai aruncăm vreascuri. Și așa din nou și din nou.

Vă felicităm încă o dată cu Anul Nou. Să aveți și ceai, și fotbal, jocuri, dansuri, zămbete și tot ce vă face fericiți! Și multă, multă bucurie. Fiți fericiți, prieteni, păstrați natura cum puteți! Păstrați natura umană din voi și din cei apropiați. Iar o picătură din magia iernii este un cadou pentru întreg anul 2017.

Anna Kunț

Похожие Записи

Lasă un răspuns

« »